Pin It

Taets Art and Conference Center

Rotterdam-base 123DV Architectuur Consulte BV nos envió estas imágenes del diseño de vanguardia y centro de conferencias de la Galería de Arte Taets en Zandaam, Países Bajos. El proyecto incluía la reutilización adaptativa de una gran fábrica de municiones.

Rotterdam-based 123DV Architectuur & Consult BV sent us these images for their design of the art and conference center at Taets Art Gallery in Zandaam, Netherlands. The project involved the adaptive reuse of a large ammunition factory.

HD63a.jpg
[former ammunition factory turned art gallery | photo by Christian Richters]

Las rehabilitaciones y cambios de uso prestan una versatilidad nueva a la arquitectura de vanguardia, conjuntando la historicidad y el diseño en un modelo entendible a futuras generaciones.

HD63b.jpg
[inside the renovated factory | photo by Christian Richters]

Los nuevos espacios que se insertan como sólidos platónicos en el gran vacío de la antigua fábrica se mantienen por debajo de la cubierta existente y parecen flotar por encima del suelo en una banda de luz LED.

The new spaces are inserted as platonic solids into the large void of the old factory, kept below the existing roof and appearing to hover above the floor on a band of LED light.

HD63c.jpg
[existing and intervention | diagram by 123DV]


La sala oval en el centro del espacio abierto es lo que más llama la atención, por su forma, así como el azar moteado de la luz en el cobre de los revestidos de las paredes.

The oval conference room in the center of the open space draws the most attention, from its form as well as the random specks of light on the copper-clad walls.

HD63d.jpg
[image description | photo by Christian Richters]

HD63e.jpg
[inside the conference room | photo by Christian Richters]

The architects framed the existing slender metal windows with wood frames, contrasting with the new white walls lining the perimeter. This gesture makes the opening looks larger than they really are, while at the same time calling attention to the actual size of the existing windows. These wood frames have the added benefit of concealing the HVAC system and the blinds for the windows.

HD63f.jpg
[perimeter windows with wood framing | photo by Christian Richters]

0 comentarios:

Loading
 

Participamos

Skype

Mi estado
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

JMMag & Partners Copyright © 2011